Diagnose Asperger en dan? - geannuleerd - MEE IJsseloevers
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Diagnose Asperger en dan? – geannuleerd

2 april - 19:30 - 21:30

| Gratis

In verband met het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door.  Meer informatie kunt u hier lezen. 

Werkgroep Autisme Wierden houdt op 2 april een bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over autisme. Nico Busger op Vollenbroek heeft Asperger en vertelt zijn verhaal. 

Autisme
Mensen die de diagnose autisme (ASS) krijgen, hebben veel vragen. Dat geldt ook voor de familie en hun omgeving. Veel puzzelstukjes vallen in elkaar wanneer er een diagnose komt, maar daarnaast komen er ook veel vragen als, hoe ga ik er mee om, waar vind ik informatie en wie kan mij helpen bij de dingen waar ik tegenaan loop.

Werkgroep Wierden
Wat heeft degene met ASS nodig om goed te kunnen functioneren, is de belangrijkste vraag. Daarom is er een Werkgroep Autisme Wierden opgestart. De werkgroep wil aandacht geven aan autisme binnen de gemeente Wierden. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties om zoveel mogelijk informatie te kunnen geven over dit onderwerp.

Nico:“Ik kreeg de diagnose Asperger toen ik 47 jaar oud was. De jaren daarna waren zeer enerverend en dat gun je eigenlijk niemand. Het meest vervelende is dat je niks aan mijn uiterlijk kunt waarnemen dat ik hier (soms) last van heb, maar het is wel degelijk aan de orde. Ik wil met mijn presentatie graag het autisme uit de taboesfeer halen. Door mijn eigen ervaringen met anderen te delen laat ik zien wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren. Wij zijn allemaal “mens” met ieder hun eigen hebbelijkheden en onhebbelijkheden. Graag nodig ik u uit voor deze avond!“

Wanneer:             2 april
Waar:                   De Bibliotheek, Pouliestraat 2, 7642 EB Wierden
Tijd:                      19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Kosten:                Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie / thee gratis

Ook willen wij inventariseren of er behoefte is aan lotgenoten contact. U kunt dat op de avond zelf aangeven. Graag ontvangen wij u die avond.

Informatie en aanmelden
Aanmelden kan door te mailen naar autisme.wierden@gmail.com   of bellen naar  Evenmens, Tel: 0546 – 898372 of kijk op

De werkgroep Autisme bestaat uit De Bibliotheek, Evenmens Wierden, NVA, Wijksaam, MEE IJsseloevers,

Details

Datum:
2 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

Contact