Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Digitale informatiebijeenkomst autisme: Diagnose Asperger en dan?

27 januari - 19:30 - 21:30

| Gratis

Mensen die de diagnose autisme (ASS) krijgen, hebben veel vragen. Dat geldt ook voor de familie en hun omgeving. Veel puzzelstukjes vallen in elkaar wanneer er een diagnose is. er een diagnose komt, maar daarnaast komen er ook veel vragen als: Hoe ga ik er mee om? Waar vind ik informatie en wie kan mij helpen bij de dingen waar ik tegenaan loop?

Wat heeft degene met ASS nodig om goed te kunnen functioneren, is de belangrijkste vraag. Daarom is er een Werkgroep Autisme Wierden opgestart. De werkgroep wil aandacht geven aan autisme binnen de gemeente Wierden. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties om zoveel mogelijk informatie te kunnen geven over dit onderwerp.

Nico: “Ik kreeg de diagnose Asperger toen ik 47 jaar oud was. De jaren daarna waren zeer enerverend en dat gun je eigenlijk niemand. Het meest vervelende is dat je niks aan mijnuiterlijk kunt waarnemen dat ik hier (soms) last van heb, maar het is wel degelijk aan de orde. Ik wil met mijn presentatie graag het autisme uit de taboesfeer halen. Door mijn eigenervaringen met anderen te delen laat ik zien wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren. Wij zijn allemaal “mens” met ieder hun eigen hebbelijkheden en onhebbelijkheden. Graag nodig ik u uit voor deze avond!“

De themabijeenkomst vindt digitaal plaats. U bent van harte welkom om deel te nemen. Aanmelden kan via: www.evenmens.nl/lezing-Nico

Een paar dagen voor de lezing ontvangt u de link om deel te nemen.

Digitale themabijeenkomst Spreker: Nico Busger op Vollenbroek
Wanneer: 27 januari 2022
Waar: Digitaal
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie / thee gratis

Enquête
De Werkgroep Autisme Wierden heef een enquête opgesteld om in beeld te krijgen aan welke onderwerpen rond autisme meer aandacht besteed moet worden en op welke manier. Heb je autisme of heeft iemand in jouw omgeving autisme? Help ons dan verder en vul de enquête in. Het invullen duurt maximaal 5 minuten.

Details

Datum:
27 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Organisator

Contact