Mini-symposium - Technologie en meedoen - MEE IJsseloevers
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Mini-symposium – Technologie en meedoen

20 juni - 14:30 - 17:00

Tien jaar geleden was er één apparaat met internetverbinding op iedere tien mensen. Rond 2020 is dit precies omgedraaid. Per persoon zijn er dan tien ‘connected devices’, in welke vorm dan ook. Het zogenaamde Internet of Things, maar ook e-health en inzet van robotica zijn veelbelovende ontwikkelingen die dalende kosten en meer efficiëntie en kwaliteit van zorg met zich mee kunnen brengen. Tegelijkertijd wordt de kloof tussen wie mee kan doen en wie niet steeds groter in een almaar complexer wordende maatschappij en rijst de vraag of wij accepteren dat een deel van de burgers niet mee kan komen in onze maatschappij, zo blijkt ook weer uit de zojuist verschenen Toekomstwijzer kwetsbare doelgroepen 2019-2025 (Koplopers in de zorg, 2019). Snelle ontwikkelingen in technologie en verdergaande digitalisering dragen hier evengoed in negatief opzicht aan bij. Anderzijds kan technologie veel betekenen en zijn ontwikkelingen verder dan we denken, maar die ontwikkelingen dringen nog niet snel door in de praktijk.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat technologie kwetsbare doelgroepen juist vooruit helpt? Niet alleen vanuit zorgperspectief, maar ook preventief, in het voorveld? Welke voorbeelden zijn er? Hoe kijken ontwikkelaars naar dit vraagstuk, wat doen zij ermee?

Op 20 juni organiseert MEE in samenwerking met Deltion College het mini-symposium ‘Technologie en meedoen – hoe kan technologie bijdragen aan inclusie?’.

Datum: 20 juni
Tijd: 14.45 – 17.00 uur
Locatie: Universiteit Twente, gebouw 10 Ravelijn – ruimte 1501 (Hallenweg 12, Enschede)
Bereikbaarheid: Parkeren kan op P0 of P2. De ingang van gebouw Ravelijn is niet met de auto bereikbaar. Afzetten van personen die slecht ter been zijn kan door bij de slagboom toegang te vragen.
Kosten: Gratis*

Programma
Het eerste uur bestaat uit inleidingen uit verschillende hoeken, waaronder Jolanda van Til (actief binnen het programma ‘Leren met ICT’ van het Deltion College, lectoraat ‘ICT-innovaties in de Zorg’ van Hogeschool Windesheim en Zorgtechnisch lab Zorgtrainingscentrum Zwolle) en technologieontwikkelaars als Serious Games, TinyEye en Active Cues. Na het aanstippen van het onderwerp door diverse inleiders, staat het tweede uur in het teken van het nader uitwisselen van kennis en ervaringen tussen de inleiders, ervaringsdeskundigen en het publiek. Welke vragen roept het op? Zijn er aanvullende voorbeelden of ervaringen te delen? Wat staat ons te doen? Er is tot slot gelegenheid om na te praten tijdens een borrel.

Het doel van de mini-symposia die MEE organiseert is inspireren met en verbinden van actuele onderwerpen rondom meedoen en de partijen die hierbij betrokken zijn. Agenderen, partijen bij elkaar brengen, aanjagen. Het succes van de middag wordt bepaald door de kennis en ervaring die gedeeld wordt vanuit de inleiders enerzijds en de interactie en bijdrage vanuit het publiek anderzijds. Stuur deze uitnodiging gerust door binnen uw netwerk.

 

 

*Het mini-symposium is gratis te bezoeken. Bij aanmelding rekenen wij op uw komst. Kunt u toch onverhoopt niet komen, meldt u zich dan tijdig af, zodat wij geen onkosten in rekening hoeven brengen.

Details

Datum:
20 juni
Tijd:
14:30 - 17:00

Contact