Directeur De Graafschap ambassadeur Doemee-award 2019

Hans Martijn Ostendorp roept organisaties op voorbeeld te zijn voor anderen

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur Betaald Voetbal van De Graafschap, zet zich dit jaar in als ambassadeur voor de Doemee-award 2019. De award wordt eind dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich in zijn omgeving inzet voor een samenleving van en voor iedereen. “Ik ben heel blij dat MEE met deze award aandacht vraagt voor de inclusieve samenleving. Want we kunnen niet genoeg voorbeelden krijgen van mensen die stimuleren dat meedoen belangrijk is.”

Bewustwording blijft nodig volgens Ostendorp
De Doemee-award zet organisaties in het zonnetje die ervoor zorgen dat mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat zijn maximaal mee te doen. Hans Martijn Ostendorp voelt zich als individu en als directeur van De Graafschap verantwoordelijk voor een samenleving waarin we allemaal kunnen meedoen. “Niemand laat bewust mensen aan de kant staan, maar tegelijkertijd zijn we ons er niet altijd van bewust als er wél mensen aan de kant blijven staan. Daar moeten we onze ogen voor openhouden, we moeten omzien naar elkaar. Er is niets zo erg voor mensen als niet mee kunnen doen”, zegt Hans Martijn Ostendorp.

Iedereen heeft zijn talent en zijn rol in deze samenleving
Als directeur van De Graafschap weet Ostendorp als geen ander hoe belangrijk het is om talent te zien en te blijven ontwikkelen. “De man bij De Graafschap die ervoor zorgt dat de grasmat er perfect bij ligt is net zo belangrijk als onze voetballers. Ook hij heeft zich hier bij De Graafschap kunnen ontwikkelen door zijn trekkerdiploma te halen. Hij heeft een andere rol, een ander talent, maar hij doet er ook toe. Zo heeft iedereen zijn eigen talent, we moeten kijken hoe we elkaars talenten niet alleen goed benutten, maar ook respect hebben voor elkaars rol.”

Oproep om voorbeelden te delen en in te zenden
Volgens de directeur van De Graafschap zijn er om ons heen gelukkig veel inspirerende voorbeelden te vinden van mensen en organisaties die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen. “Zij vinden wat ze doen heel gewoon. Ze zouden daarover nooit hoog van de toren blazen. Ik zou ze willen aanmoedigen om het vooral gewoon te blijven vinden en die bescheidenheid te behouden. Tegelijkertijd hoop ik dat dit soort mensen en organisaties een voorbeeld durven te zijn voor anderen. Want juist hun voorbeelden en succesverhalen hebben we nodig om andere mensen en organisaties te stimuleren en inspireren.”

Inzenden via www.doemee-award.nl
Vanaf nu kan iedereen een naam van iemand of een organisatie inzenden die de Doemee-award zou moeten winnen. Inzenden van de naam van een persoon of organisatie in Drenthe, Overijssel, Flevoland of Gelderland kan tot 1 oktober 2019 via www.doemee-award.nl. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Hans Martijn Ostendorp zal zich samen met andere juryleden over de inzendingen buigen. De winnaars worden eind dit jaar tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.doemee-award.nl of neem contact op met MEE via telefoonnummer 088-633 0 633.

Contact