DoeMEE-award

Logo DoeMEE-Award kleinSteeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reiken MEE Veluwe en MEE IJsseloevers de DoeMEE-Award uit. Vanaf 15 april kan iedereen een initiatief van een persoon, bedrijf, gemeente of instelling in de regio Veluwe, IJsseloevers en Flevoland nomineren. Een vakjury bepaalt op 8 december 2016 de winnaar.

Samen sterk voor een inclusieve samenleving
“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Simone van Ruth. “Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dat enthousiasme te waarderen, is er de DoeMEE-Award”, aldus Van Ruth.

Een vakjury kiest de winnaar
Wie naar huis gaat met de DoeMEE-Award wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de genomineerden buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een stemronde voor extra gewicht in de schaal. De award zelf wordt ontworpen en gemaakt door mensen met een beperking. De vakjury reikt de DoeMEE-Award uit op 8 december a.s.

Contact