Jonna ontwerpt DoeMEE-Award 2017

In het voorjaar zijn we een ontwerpwedstrijd gestart voor dagcentra en ateliers voor het ontwerp en het maken van de DoeMEE-Award 2017. De DoeMEE-Award is een prijs die eind 2017 wordt uitgereikt aan personen, instellingen of bedrijven die zich op succesvolle wijze inzetten voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Het winnende ontwerp ‘verbinding’ is van Jonna, één van de kunstenaars bij Ateliers en galerie Leonardo da Vinci uit Ermelo.

We hebben verschillende inzendingen mogen ontvangen, zowel van ateliers/ kunstenaars met én zonder beperking. De jury koos dit jaar echter opnieuw voor een inzending van Leonardo da Vinci. “Dit ontwerp is gemaakt door Jonna. Jonna is slechtziend, slechthorend en ze heeft een verstandelijke beperking. Met haar ontwerp wil ze verbinding uitstralen; verbinding met de samenleving. En precies dát is waar genomineerden van de DoeMEE-Award voor zorgen”, aldus de jury.

Kunstcentrum en dagbesteding
Ateliers en galerie Leonardo da Vinci in Ermelo is een kunstcentrum en dagbestedingsproject voor kunstenaars met een beperking die hun artistieke talenten onder begeleiding verder willen ontwikkelen. Leonardo da Vinci biedt begeleiding aan mensen met een verstandelijke, psychische, lichamelijke en visuele beperking en aan mensen met niet aangeboren hersenletsel en chronische ziekten. In de galerie/kunstwinkel worden de vervaardigde kunstwerken verhuurd, verkocht en tentoongesteld.

Nomineren
Iedereen kan tot 1 oktober een initiatief van een persoon, instelling of bedrijf nomineren voor de Doe MEE Award. Klik hier om te nomineren. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van een aantal organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, bepaalt wie in de regio Veluwe op 7 december met de door Jonna ontworpen Award naar huis gaat.

Contact