Leerlingen met beperking leren zelfstandig reizen in Rijssen-Holten

Kinderen gaan dagelijks op de fiets of met de bus naar school. Leerlingen met een beperking maken meestal van jongs af aan gebruik van leerlingenvervoer. Het project MEE op Weg van MEE IJsseloevers biedt ook hen de mogelijkheid meer zelfstandig te leren reizen. De gemeente Rijssen-Holten en MEE IJsseloevers starten met dit project. Belangstellenden zijn welkom op de startbijeenkomst in het gemeentehuis in Rijssen op donderdag 8 oktober 2015.

Oefenen met een maatje
Leerlingen met een beperking die zelfstandig willen leren reizen krijgen tijdens het project ondersteuning van familieleden, studenten of vrijwilligers, de zogenoemde OV-/Fietsmaatjes. De deelnemer bepaalt zelf welke route hij wil oefenen en hoe hij deze wil afleggen. Lopend, met de rolstoel, fiets, bus of trein. Het maatje gaat letterlijk en figuurlijk met de leerling mee op weg, zolang dat nodig is.

Wethouder Bert Tijhof legt uit: “Iemand met een concentratiestoornis is gewend om met speciaal deur-tot-deur vervoer naar de sportschool te reizen, omdat hij anders misschien niet weet wanneer hij uit moet stappen. Hij wil leren om deze route zelfstandig af te leggen. Samen met de vrijwilliger maakt hij een MEE op Weg-plan, met bijvoorbeeld foto’s van herkenningspunten op de route. Die foto’s bieden houvast tijdens zijn reis. Ook oefenen ze samen met zaken als verkeersborden en -lichten, met in- en uitstappen in bus of trein of met betalen in het openbaar vervoer”.

Aanmelden
De startbijeenkomst is bedoeld voor ouders, leerkrachten en andere betrokkenen van leerlingen uit de gemeente Rijssen-Holten die zelfstandig willen leren reizen of meer informatie over het project willen. Veel informatie over het project staat op www.meeijsseloevers.nl. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Sabine Hollak via t (088) 633 06 33 of e-mail s.hollak@meeijsseloevers.nl.

Locatie: gemeentehuis Rijssen-Holten, Schild 1 in Rijssen.

Contact