Leerlingen met beperking leren zelfstandig reizen

groepsfoto-eind-2015-2016Op donderdag 22 september ontvingen vier jonge deelnemers aan het vervoersproject MEE op Weg in Oldebroek hun eindcertificaat uit handen van Jeanet Godeke van MEE Veluwe. Demi Rens, Joël Klein Nagelvoort, Jimmy Yang en Robin ten Hove kunnen nu zelfstandig op de fiets naar school. En daar zijn ze blij mee! Bij de certificaatuitreiking waren ook trotse ouders en MEE op Weg-maatje Myrna Terpstra en Dorina Wering van de gemeente Oldebroek aanwezig.

Leerlingen met een beperking maken meestal van jongs af aan gebruik van deur-tot-deurvervoer. Het project MEE op Weg van MEE Veluwe biedt hen de mogelijkheid om meer zelfredzaam te worden in verkeer en vervoer. Samen met een familielid of vrijwilliger oefenen ze de route die ze graag willen afleggen. Bijvoorbeeld naar school, naar de sportclub of naar een vriendje. En dat kan lopend, met de rolstoel, met de fiets, de bus en/of de trein. Als het nodig is kan er gebruik gemaakt worden van een hulpmiddel, zoals Blue Assist, Go OV of Buzz Buddy. In Oldebroek is het project een samenwerking tussen MEE en de gemeente Oldebroek

Participeren in de maatschappij
MEE op Weg wordt in veel gemeenten in Nederland aangeboden Zowel jongeren, als volwassenen die van aangepast vervoer gebruik maken kunnen deelnemen. Het project zorgt ervoor dat mensen er weer bij horen en zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij. Professionals, ouders, leerkrachten en vervoerders spelen daarbij een belangrijke rol.

Belangstelling
Jongeren die ook belangstelling hebben om zelfstandig te leren reizen of vrijwilligers die zich aan willen melden als maatje, kunnen contact opnemen met Jeanet Godeke van MEE Veluwe, via telefoonnummer 06 – 20 13 99 85 of per e-mail jeanet.godeke@meeveluwe.nl.

Contact