Liesbeth Zethoven ontwerpt Doemee-award 2018

In het voorjaar is MEE een ontwerpwedstrijd gestart voor lokale kunstenaars met of zonder beperking om de Doemee-award 2018 te ontwerpen en maken. Dit is een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief  inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Beeldend kunstenaar Liesbeth Zethoven uit Voorthuizen won de wedstrijd met haar ontwerp ‘meedoen’.

Er zijn ontwerpen ingediend door verschillende kunstenaars. De jury koos dit jaar voor de inzending van Liesbeth Zethoven. “De ronde vorm/ bol staat voor compleet en één geheel. Ieder stukje is nodig om dat geheel compleet te maken. De kracht van het collectief wordt hiermee zichtbaar gemaakt. Dit sluit aan bij de visie van MEE om de Doemee-award in het leven te roepen: inclusie bereiken we alleen samen, het is een opdracht voor ons allemaal. De bol symboliseert voor ons alle initiatieven die dat mogelijk maken”, aldus de jury. Het openstellen van de ontwerpwedstrijd voor zowel kunstenaars met als zonder beperking was een bewuste keuze. “Iedereen mag meedoen, ook dat is inclusie.”

Meedoen
Naast haar baan als docent is Liesbeth al een aantal jaren beeldend kunstenaar. In haar atelier in Voorthuizen ontwerpt en maakt ze beelden met een persoonlijke dimensie. Ook geeft ze workshops. Liesbeth was direct enthousiast toen ze over de Doemee-award las: “De missie van MEE en de gedachte achter dit initiatief spraken me aan. Ik wist meteen hoe de award eruit zou moeten zien. In de ontwerpfase verander ik soms nog wel eens van gedachte, maar dit is precies geworden zoals ik het vooraf voor ogen had. Met ‘meedoen’ wil ik laten zien dat ieder stukje nodig is om er een geheel van te maken.”

Nomineer een initiatief!
Iedereen kan tot 1 oktober a.s. via www.doemee-award.nl een initiatief van een persoon of organisatie nomineren voor de Doemee-award.

Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van een aantal organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, bepaalt samen met publieksstemmen wie met de door Liesbeth ontworpen Doemee-award naar huis gaat.

Contact