Vriendenkring in Kampen

MEE en Humanitas starten Vriendenkring in Kampen

vriendenkring-fotoMEE IJsseloevers en Humanitas starten in Kampen een vriendenkring voor mensen die moeite hebben met het sluiten van vriendschappen. Op basis van interesses en verwachtingen wordt er een match gezocht met vier tot vijf andere belangstellenden. Als er na een aantal bijeenkomsten een klik is, gaat de vriendenkring zelfstandig verder.

“Ieder mens heeft behoefte aan vriendschappen” weet Dilys Derksen van MEE IJsseloevers.” Door vrienden functioneer je beter. Je durft ook meer omdat je samen iets kunt ondernemen. Maar niet iedereen maakt gemakkelijk vrienden. De ‘vriendenkringen’ kunnen helpen bij het aangaan van nieuwe vriendschappen. De deelnemers bedenken zelf wat ze met elkaar gaan doen, wanneer ze afspreken, hoe vaak en waar. De eerste drie keer onder begeleiding van een consulent en een vrijwilliger. Daarna gaat de vriendenkring zelfstandig verder met ondersteuning van de vrijwilliger. Mensen die liever een op een activiteiten ondernemen kunnen zich aanmelden voor het project Tandem van Humanitas.”

Aanmelden en informatie

Aanmelden voor een vriendenkring of project Tandem kan bij Dilys Derksen van MEE IJsseloevers, via telefoonnummer 06 3099 0472.

MEE IJsseloevers en Humanitas hebben een intentieverklaring getekend waarin zij hebben afgesproken te gaan samenwerken voor Vriendenkring in Kampen.

Contact