MEE IJsseloevers en MEE Veluwe genomineerd voor HR Zorg Award

Welke organisatie heeft het beste idee voor meer werkplezier? Dat was de oproep van FWG Progressional People. Het advies- en onderzoekbureau voor HR in de Zorg initieerde de HR Zorg Award om bij te dragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van werken in de zorg. De jury heeft vijf nominaties bekendgemaakt. MEE IJsseloevers en MEE Veluwe dingen met het project Healthcoins mee naar de Award. Overige genomineerden zijn Cello, Verslavingszorg Noord Nederland, BovenIJ Ziekenhuis en Argos. Op 3 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

In de zorg draait het om mensen. En er is een tekort: het aantal vacatures stijgt snel. Reden voor FWG Progressional People om de beste ideeën te selecteren die bijdragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van werken in de Zorg. MEE IJsseloevers en MEE Veluwe dingen mee naar de Award met het project Healthcoins. Medewerkers van MEE kunnen Healthcoins verdienen met gezonde dingen zoals een workshop mindfulness of een minimaal aantal stappen per dag. Ook kan er in teamverband meegedaan worden aan challenges. Daarnaast scoren het delen van gezonde ideeën via blogs en foto’s ook punten. De healthcoins worden omgezet in een gezonde beloning. Hiermee krijgt niet alleen vitaliteit maar ook werkplezier een boost!

50 inzendingen
De award is dit jaar voor het eerst in het leven geroepen. Er kwamen maar liefst 50 inzendingen binnen met projecten en ideeën voor meer werkplezier. Ideeën over hoe vorm te geven aan zelforganisatie, vitaliteit, duurzaamheid, talentontwikkeling en leren kwamen veel voor. Marita Bossers bestudeerde met enthousiasme alle inzendingen: “In een wereld waarin alles gedomineerd lijkt te worden door werkdruk, zien we dat we met grote en kleine projecten het werkplezier toch al snel weer centraal kunnen stellen.”

Uitreiking Op 3 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt op het HR-event van FWG Progressional People. De vakjury bestaat uit Philadelphia-bestuurder Greet Prins, Hoogleraar Paul Iske en Marita Bossers van Planetree. Greet Prins: “Wat me opvalt is dat er op verschillende manieren keihard gewerkt wordt om het werkplezier en vakmanschap te vergroten. Het onderwerp leeft, organisaties zien het belang voor zowel medewerkers als cliënten.” Naast de vakjury mogen dan ook de aanwezigen een stem uitbrengen voor de publieksprijs. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People van plannen voor meer werkplezier ter waarde van 10.000 euro.

Op www.hrzorgaward.nl staat een korte beschrijving van de genomineerde projecten.

Contact