Onbeperkt Talent winnaar DoeMEE-Award regio Veluwe

Op donderdag 8 december jl. heeft MEE Veluwe de DoeMEE-Award uitgereikt aan Stichting Onbeperkt Talent, een amateurkoor uit Ede. Dat mensen met en zonder beperking volledig gelijkwaardig aan elkaar zijn in het koor, gaf voor de jury de doorslag om het koor tot winnaar uit te roepen. Het koor ontving daarnaast 264 stemmen van het publiek.

De DoeMEE-Award is een prijs voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. “Inclusie bij dit koor is zo gewoon dat het niet benoemd hoeft te worden”, oordeelde de jury.Mensen met en mensen zonder beperking zijn bij Onbeperkt Talent volledig gelijkwaardig aan elkaar, ook in de onderlinge taakverdelingen en commissies. Het enthousiasme en de saamhorigheid spatten er daarnaast vanaf. Bij het koor zelf, maar ook bijvoorbeeld op de website.” Het juryoordeel is gebaseerd op het bestuderen van de website, een bezoek aan het koor en het bijwonen van een repetitie. De award werd met luid gejuich in ontvangst genomen. “Yes! We voelen ons gezien”, aldus dirigent Karen Brouwer die de award in ontvangst nam.

Publieksprijs
De uitslag van de publieksstemming is meegenomen door de vakjury, maar was niet doorslaggevend. De publieksprijs voor de meeste stemmen ging naar Vocal Match uit Oldebroek. De vakjury bestond uit MEE, afgevaardigden van verschillende organisaties zoals een hogeschool, organisatie voor inclusie, lokale maatschappelijke organisaties, een gemeente en een adviesbureau, cliëntenraad en ervaringsdeskundigen. De DoeMEE-Award is een initiatief van MEE.

 

Contact