Project MEE op Weg in Oldebroek

Dagelijks gaan veel mensen naar hun werk, school, sportclub, dagbesteding, of de supermarkt. Om daar te komen maken mensen met een beperking meestal van jongs af aan gebruik van deur-tot-deurvervoer. Het project MEE op Weg biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om meer zelfstandig te leren reizen. Wie belangstelling heeft kan zich bij MEE Veluwe opgeven voor deelname aan het project.

Oefenen met een maatje
Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met een beperking die zelfstandig willen leren reizen krijgen ondersteuning van familieleden of vrijwilligers, de zogenoemde MEE op weg-maatjes. De deelnemer bepaalt zelf welke route hij wil oefenen en hoe hij deze wil afleggen. Lopend, met de rolstoel, fiets, bus of trein. Het maatje gaat letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, zolang dat nodig is.

MEE op Weg verbindt
Het project MEE op Weg is ontstaan in 2010 in de gemeente Zwolle en vindt in veel gemeenten in Nederland plaats. Op de Veluwe inmiddels ook in Apeldoorn, Ede, Elburg en Wageningen. MEE op Weg geeft mensen het gevoel dat ze er weer bij horen en zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij. Professionals, ouders, leerkrachten en vervoerders spelen daarbij een belangrijke rol. De gemeente Oldebroek ondersteunt het project. Wethouder Liesbeth Vos: “Met dit project geven we mensen de mogelijkheid om de eigen kracht te vergroten en te werken aan (behoud van) zelfstandigheid.”

Aanmelden
Inwoners uit de gemeente Oldebroek die zelfstandig willen leren reizen of meer informatie over het project willen, kunnen bellen met Anja Wouters van MEE Veluwe via telefoonnummer (055) 526 92 00. Mailen kan ook naar a.wouters@meeveluwe.nl.

Meer over MEE op Weg

Contact