Prokkelweek van start gegaan

Van 12 tot en met 17 juni is het Prokkelweek. In deze week zijn er ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperkingen, op het werk, in de buurt, op school of in het bedrijfsleven. Ook nodigen bedrijven en overheden tijdens deze week mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen.

In negen jaar tijd is het initiatief uitgegroeid tot een evenement dat door duizenden Nederlanders wordt omarmd. Meer dan tweeduizend mensen met een verstandelijke beperking lopen een dag stage in het bedrijfsleven of bij de overheid. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen komen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen.

De Prokkelweek wil aandacht vragen voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week per jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Steeds meer mensen en organisaties gebruiken de Prokkelweek dan ook als laagdrempelig instrument voor inclusie.

Contact