Reismaatjes gezocht in Almere!

In de gemeente Almere leren mensen met een beperking via het project MEE op Weg (meer) zelfstandig te reizen. In dit vervoersproject van MEE oefent de deelnemer samen met een Reismaatje de route die hij wil leren afleggen. Bijvoorbeeld naar school of werk. In Almere wordt er op de fiets geoefend met leerlingen van het speciaal onderwijs of van de Taalklas. Lijkt het u leuk Reismaatje te zijn? En zo iemand te helpen steeds zelfstandiger te reizen? Iets wat voor u misschien vanzelfsprekend is? Meld u dan aan als Reismaatje.

Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Mensen met een beperking ervaren vaak dat ze iets niet kunnen of afhankelijk zijn van anderen. Ik heb gemerkt dat ze met tijdelijke begeleiding meer kunnen dan ze denken. De deelnemers die ik heb begeleid zijn ontzettend trots als ze na afloop van het project zelfstandiger kunnen reizen. Het zelfvertrouwen dat ze hiervan krijgen stralen ze ook uit in het dagelijks leven. Ik haal daar veel plezier en voldoening uit en hoop dat meer vrijwilligers zich aanmelden voor dit mooie project.”

We zijn momenteel op zoek naar een Reismaatje voor:

  • Leerlingen van het speciaal onderwijs en de Taalklas in de gemeente Almere, die zelfstandig willen leren fietsen van en naar school.

Hoeveel tijd?
Vooraf is niet precies te zeggen hoeveel keer een deelnemer nodig heeft om zelfstandig te leren reizen. Soms is 2x oefenen al genoeg, soms is 15x oefenen nodig. Gemiddeld gaat een Reismaatje 8 à 10 keer met een deelnemer op pad, waarbij minimaal één keer in de week geoefend wordt. Samen met de deelnemer spreekt u af hoe vaak en op welk moment in de week jullie gaan oefenen. Tussendoor en aan het eind van het oefentraject hebben jullie gesprekken met de MEE-consulent om te kijken hoe het gegaan is.

Aanmelden als Reismaatje
Bent u 18 jaar of ouder en wilt u, met ondersteuning van een consulent van MEE, een van deze deelnemers op weg helpen? Neem dan contact op met Evelien Steenhuis via telefoonnummer 06-13121614 of via de mail: e.steenhuis@meeijsseloevers.nl.

Klik hier voor meer informatie over MEE op Weg.

Contact