Reismaatjes gezocht in Almere

MEE IJsseloevers is op zoek naar enthousiaste, betrokken vrijwilligers voor het vervoersproject MEE op Weg in de gemeente Almere. In dit vervoersproject oefenen veelal jonge deelnemers de route naar school, werk of sportclub samen met een Reismaatje. Dat kan op de fiets, met het openbaar vervoer of lopend. Vanwege het succes van het project is MEE  op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen werken als Reismaatje in Almere.

Zelfstandig reizen geeft mensen met een beperking vrijheid. Vrijheid om je eigen keuzes te maken. Vrijheid om mee te doen in de samenleving. Vrijheid om niet afhankelijk te zijn van speciaal vervoer. Het Project MEE op Weg is daarom meer dan alleen leren reizen van a naar b. Het is een manier om zelfvertrouwen te krijgen. Om te ontdekken dat er zo veel is dat je wél kunt. Een avontuur dat het begin is van nog veel meer waardevolle avonturen.

Leren door te doen
Omdat je zelfstandig leert reizen door te doen, werkt MEE samen met reismaatjes die de route met de deelnemers oefenen. Zo vertelt vrijwilliger Felix die de 10-jarige David leerde fietsen: ““Zijn moeder appte me dat David tijdens dit traject heeft ontdekt dat hij alles kan, als hij er maar hard voor werkt. Ook de dingen die eerder onmogelijk leken. Daardoor is zijn zelfvertrouwen in één klap toegenomen. En dát gun ik ieder kind.”

Lees hier het hele ervaringsverhaal van Felix, die met veel plezier terugkijkt op zijn avonturen met David. 

Reismaatje worden
Iedereen (18+) die het leuk vindt om een ander te helpen kan Reismaatje worden. Reismaatjes krijgen een vrijwilligerscontract, reiskostenvergoeding en professionele begeleiding door een MEE-consulent.

Neem voor informatie of aanmelding vrijblijvend contact op met Evelien Steenhuis van MEE IJsseloevers via 06 13121614 of e.steenhuis@meeijsseloevers.nl.

Contact