SportMEE genomineerd voor Pier de Boer-prijs

Welk nieuw project brengt mensen met een verstandelijke beperking het best in beweging? De Stichting Spz heeft drie initiatieven genomineerd, die kans maken op de Pier de Boer-prijs 2017 die over vier weken wordt uitgereikt, waaronder het project SportMEE.

De Pier de Boer-prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. In 2017 maken projecten kans die mensen met een verstandelijke beperking stimuleren om onbeperkt, actief te laten bewegen, al dan niet georganiseerd in (sport)verbanden.

Genomineerden
MEE Rotterdam Rijnmond is genomineerd met SportMEE. Dit project leidt mensen met een beperking naar een passend sport- of beweegaanbod. Gekeken wordt naar persoonlijke wensen en behoeften op lichamelijk en cognitief vlak, maar bijvoorbeeld ook op financieel gebied. De andere twee genomineerden zijn De Brug in de provincie Groningen met het opzetten van een structureel aanbod voor mensen met een meervoudige beperking bij sportaanbieders en het Zelfregiecentrum in Nijmegen richt zich met haar project Kiek ons goan op het verbeteren van leefstijl van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Winnaar
De winnaar van de prijs wordt op 28 september bekendgemaakt door juryvoorzitter Jan de Vries tijdens een feestelijke bijeenkomst in ’t Lichtpunt in Huis Ter Heide. De Pier de Boer-prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en bij iedere editie is er een nieuw thema. De winnaar krijgt een geldbedrag van 30 duizend euro en een beeld. De genomineerden die overblijven ontvangen elk 10 duizend euro.

Voor de prijsuitreiking plaatsvindt is er echter eerst een presentatie van de winnaars uit 2015: Stichting Prisma, Movisie en Stichting Abri hoe zij met het gewonnen bedrag aan de slag zijn gegaan om te komen tot een instrumentarium voor participatie en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking.

Over Spz
Stichting Spz steunt mensen met een verstandelijke beperking. Ze is een van de oprichters van Prokkel, die prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking stimuleert. Ook is het de initiator achter de Pier de Boer-prijs.

Contact