Vrijwilliger gezocht: Help jongeren op weg in Nijverdal!

Van a naar b met de fiets of met het openbaar vervoer. Je doet het bijna zonder erbij na te denken. Voor de 16-jarige MEE op Weg deelnemer uit Nijverdal is dat wel anders. Door zijn beperking is zelfstandig reizen een grote uitdaging voor hem. Een drempel die hij door alle spannende obstakels niet alleen durft te nemen. In het project MEE op Weg, wil hij de route van huis naar school in Almelo graag samen oefenen, zodat hij steeds zelfstandiger kan reizen. Ben jij het reismaatje dat hem op weg helpt?

Trots op avontuur
Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de 15-jarige deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!”

Wat wordt van jou verwacht?
Voor de MEE op Weg deelnemer uit Nijverdal zijn we op zoek naar een tijdelijk reismaatje (18+) die drie uur per week tijd heeft om de route van zijn huis in Nijverdal naar zijn school in Almelo met hem te oefenen. Een deel van de route wordt afgelegd op de fiets, een deel met het openbaar vervoer. De deelnemer hoopt zelfstandiger te worden en heeft zin in het avontuur waarin hij samen met jou zijn kansen en mogelijkheden in het verkeer ontdekt. Jij coacht en stimuleert hem daarbij. Die ontdekkingstocht, waarin hij steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt, zoals zelf op de fiets naar de supermarkt, is belangrijker dan daadwerkelijk geheel zelfstandig van huis naar school te komen. Gemiddeld gaat een reismaatje 8 tot 10 keer met de deelnemer op pad, meestal eens per week. Wanneer dat precies plaatsvindt, wordt afgestemd tussen jou en de ouders van de deelnemer. Tijdens het leerzame traject word je ondersteund door een MEE-consulent.

Aanmelden of meer informatie
Meer informatie of aanmelden kan via Sabine Hollak, consulent MEE IJsseloevers via s.hollak@meeijsseloevers.nlof 06-30 99 83 55.

Contact