Winnaars Doemee-award 2020 bekend

In december 2020 reikte MEE voor het 5e jaar de Doemee-award uit in de provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland en Drenthe. Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De Doemee-award waardeert en stimuleert dit enthousiasme. Het is een prijs voor organisaties en personen die zich inzetten voor inclusie (meedoen) van mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand om te participeren.

Winnaars Doemee-award stimuleringsprijs
Op 9 en 10 december is de organisatie op bezoek geweest bij de winnende initiatieven, welke zorgvuldig zijn uitgezocht door onze vakjury. Bekijk hier de uitreiking!

De jury, bestaande uit Sofie Sergeant (Disability Studies NL), Henriëtte Zandvoort (LFB) en ervaringsdeskundigen Richard en Sylvia, zijn tot de volgende winnaars gekomen.

Overijssel
Stichting Raakvlak is in de prijzen gevallen met haar initiatief ‘Vriendenkring Norg’. De jury beargumenteerde deze award met de volgende woorden:
“Van kwetsbaarheid naar muzikaal talent op een veilige plek, waar je begrepen en gerespecteerd wordt.’’ Vooral de woorden ‘bijdrage aan zelfvertrouwen’ deed de jury veel goeds.

Drenthe
In Drenthe is initiatief ‘Vriendenkring Norg’ uitgeroepen tot winnaar. Dit initiatief met als doelstelling ‘stimuleren van zelfredzaamheid’ komt voort uit een samenwerking tussen Welzijn in Noordenveld en Boerderij Prins. De argumenten van de jury luidden: ‘De hulp die de inwoners van Norg aan kwetsbaren bieden en vice versa. Die wisselwerking is uniek.’

Flevoland
In de provincie Flevoland mag Stichting Digg’Out haarzelf award-winnaar noemen. De jury sprak bij dit initiatief vooral over ‘ondersteuning en bewustwording’. Digg’Out richt zich vooral op ‘dwarsliggers’ in de samenleving, helpt hen op het juiste spoor en blijft hen ondersteunen op allerlei vlakken. Op deze manier worden de deelnemers zelfstandiger, integreren ze beter en participeren beter in de maatschappij.

Gelderland
WelKOM huis Nijkerk heeft de stimuleringsprijs van de provincie Gelderland overhandigd gekregen. Dit initiatief brengt mensen bij elkaar, met of zonder indicatie. Door deze lage drempel van participatie kan ieder binnen komen voor een kop koffie, een hulpvraag of een ander hulp bieden.
De jury waardeerde dit initiatief enorm op basis van de hulp die de doelgroep elkaar biedt, ‘van leren fietsen tot elkaar helpen met administratie’.

Publieksprijs
Er is dit jaar meer dan ooit gestemd voor de publieksprijs. Ieder initiatief heeft haar achterban flink aan het werk gezet. Zoals in het filmpje te zien is, zijn de winnaars per provincie bekend gemaakt. In Overijssel is dat Culinair bij u thuis , in Flevoland Stichting Kanjer Wens, in Gelderland Present Nunspeet en in Drenthe Antje Rijnsburg-Knol van ‘Wij ruilen en geven weg’. De winnaars van de publieksprijs van de DoeMEE-award krijgen een mooie oorkonde thuisgestuurd in de envelop.

Contact