Zelfstandig leren reizen met MEE op Weg in Almere

Veel jongeren gaan dagelijks op de fiets of met de bus naar school, stage of sportclub. Maar dat is lang niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Het project MEE op Weg van MEE IJsseloevers biedt ook jongeren die dit lastig vinden of vanwege een beperking gebruik maken van leerlingenvervoer de mogelijkheid om zelfstandiger te leren reizen. MEE op Weg wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Almere.

Jongeren die zelfstandiger willen leren reizen krijgen tijdens het project ondersteuning van familieleden of vrijwilligers, de zogenoemde OV-/fietsmaatjes. De deelnemer bepaalt de route die hij wil oefenen naar zijn school, stage of sportclub. Dat kan lopend, met het openbaar vervoer of op de fiets. De vrijwilliger oefent en ondersteunt de deelnemer totdat deze heeft ontdekt welke mogelijkheden er zijn om meer zelfstandig te reizen. Het project MEE op Weg geeft deelnemers het gevoel dat ze er weer bij horen en zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij. Professionals, familie, leerkrachten en vervoerders spelen daarbij een belangrijke rol.

Aanmelden
Jongeren uit de gemeente Almere die zelfstandig willen leren reizen kunnen deelnemen aan MEE op Weg. Neem voor informatie of aanmelding contact op met Martine Schenk van MEE IJsseloevers via 06-30999075. Kijk ook eens op www.mee-veluwe-ijsseloevers.nl/mee-op-weg of www.almereopdefiets.nl.

Contact