Zelfstandig leren reizen met MEE op Weg in Staphorst

Veel mensen gaan dagelijks op de fiets of met de bus naar werk, school of sportclub. Maar dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het project MEE op Weg van MEE IJsseloevers biedt ook mensen die dit lastig vinden of vanwege een beperking gebruik maken van leerlingenvervoer of Wmo-vervoer (bijvoorbeeld taxi op maat) de mogelijkheid om zelfstandiger te leren reizen. MEE op Weg wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Staphorst.

Deelnemers die zelfstandiger willen leren reizen krijgen tijdens het project ondersteuning van familieleden of vrijwilligers, de zogenoemde OV- of fietsmaatjes. De deelnemer bepaalt de route die hij wil oefenen naar zijn school, werk, stage of sportclub. Dat kan lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer. De vrijwilliger oefent en ondersteunt de deelnemer totdat deze heeft ontdekt welke mogelijkheden er zijn om meer zelfstandig te reizen. Het project MEE op Weg geeft deelnemers het gevoel dat ze er weer bij horen en zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij. Professionals, familie, leerkrachten en vervoerders spelen daarbij een belangrijke rol.

Aanmelden

Inwoners uit de gemeente Staphorst die zelfstandig willen leren reizen kunnen deelnemen aan MEE op Weg. Neem voor informatie of aanmelding contact op met Evelien Steenhuis van MEE IJsseloevers via 06-13121614 of kijk op www.mee-veluwe-ijsseloevers.nl/mee-op-weg .

Contact