Zelfstandig leren reizen met MEE op Weg

MEE op Weg in Kampen

Veel mensen gaan dagelijks op de fiets of met het openbaar vervoer naar werk, school of sportclub. Maar dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het project MEE op Weg van MEE IJsseloevers biedt mensen die dit lastig vinden of vanwege een beperking gebruik maken van speciaal vervoer de mogelijkheid om zelfstandig te leren reizen.

Deelnemers die zelfstandig willen leren reizen krijgen tijdens het project ondersteuning van familieleden of vrijwilligers, de zogenoemde OV-/fietsmaatjes. De deelnemer bepaalt de route die hij wil oefenen naar zijn school, werk, stage of sportclub. Dat kan lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer. De vrijwilliger oefent en ondersteunt de deelnemer totdat deze de route zelfstandig kan afleggen. Het project MEE op Weg geeft deelnemers het gevoel dat ze er weer bij horen en zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij. Professionals, familie, leerkrachten en vervoerders spelen daarbij een belangrijke rol.

Aanmelden

Iedereen uit de gemeente Kampen die zelfstandig wil leren reizen kan deelnemen aan MEE op Weg. Neem voor informatie of aanmelding contact op met Marloes Wijermars via telefoonnummer 06-515 424 00 of kijk op www.mee-veluwe-ijsseloevers.nl/mee-op-weg.

Contact