Zelfstandig leren reizen met OV door handige reisapp

In de gemeente Deventer kunnen leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer en inwoners die gebruik maken van WMO-vervoer, zich aanmelden voor een handige reisapp. De GoOV-app helpt hen om zelfstandig te leren reizen met het openbaar vervoer. MEE IJsseloevers begeleidt de deelnemers hierin. De GoOV- app is onderdeel van de pilot Mobiliteit in Deventer, dat eind vorig jaar in Deventer is gestart.

Een deelnemer vertelt: “Ik vind het leuk en tegelijk een beetje spannend om te leren reizen met de app. Maar ik wil graag zelfstandig worden. Alleen naar de stad gaan en mijn opa en oma kunnen bezoeken”. De app geeft op zijn smartphone praktische reisinstructies en is gekoppeld aan de OV-reisinformatie van de openbaar vervoersbedrijven. “Voor ouders is het een geruststelling om te weten dat er in onvoorziene situaties contact mogelijk is en dat zij weten waar hun zoon of dochter zich bevindt”, weet Daphne Stroobants van  MEE IJsseloevers.
De GoOV-app vergroot de zelfstandigheid van jongeren’, geeft een woordvoerder van de gemeente Deventer aan. ‘Bovendien beschikt de app over GPS-tracking en de mogelijkheid om op afstand hulp te bieden. Een prettig idee.’

Meer informatie of aanmelden?
Inwoners van de gemeente Deventer kunnen zich aanmelden voor de pilot bij Daphne Stroobants, contactpersoon pilot Mobiliteit Deventer, door te bellen met 06-30991246. Of mail naar d.stroobants@meeijsseloevers.nl.

Contact