Zelfstandig leren reizen met OV door handige reisapp

In de gemeente Deventer kunnen leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer en inwoners die gebruik maken van WMO-vervoer, zich aanmelden voor een handige reisapp. De GoOV-app helpt hen om zelfstandig te leren reizen met het openbaar vervoer. MEE IJsseloevers begeleidt de deelnemers hierin. De GoOV- app is onderdeel van de pilot Mobiliteit in Deventer, dat eind vorig jaar in Deventer is gestart.

De app geeft op een smartphone praktische reisinstructies en is gekoppeld aan de OV-reisinformatie van de openbaar vervoersbedrijven. Bovendien beschikt de GoOV-app over GPS-tracking en de mogelijkheid om op afstand hulp te bieden. “Voor ouders is het een geruststelling om te weten dat er in onvoorziene situaties contact mogelijk is en dat zij weten waar hun zoon of dochter zich bevindt”, aldus Marloes Wijermars van MEE IJsseloevers.

Meer informatie of aanmelden?
Inwoners van de gemeente Deventer kunnen zich aanmelden voor de pilot bij Daphne Stroobants, contactpersoon pilot Mobiliteit Deventer, door te bellen met 06-30991246. Of mail naar d.stroobants@meeijsseloevers.nl.

Contact